Het nieuwe interieur van het Emma Kinderziekenhuis

Het nieuwe interieur van het Emma Kinderziekenhuis

Het Emma Kinderziekenhuis wordt volledig vernieuwd en opent op woensdag 7 oktober haar deuren. ROCKFON ontwierp het nieuwe ziekenhuis en maakte het vriendelijker voor kinderen.

In een video vertelt ROCKFON dat de meeste ziekenhuizen niet kindvriendelijk aanvoelen en dat zij daar verandering in wilde brengen middels ‘zones’. Op die manier was het mogelijk om ook een school en een theater toe te voegen aan het ziekenhuis, zodat kinderen die hier langer verblijven niet achter raken op school en zich kunnen vermaken. De sfeer is huiselijker gemaakt door het te laten aanvoelen als een woonkamer of school.

Maar ook de plafons bleken erg belangrijk, daar zijn nu verschillende varianten van. Hierdoor was het mogelijk om het plafon te laten aansluiten op de rest van het interieur. Het ontwerp van het nieuwe Emma Kinderziekenhuis is in de video hieronder te bekijken. Het ziekenhuis wordt op 7 oktober door de Koning geopend.

Privacy Policy