Ga voor 100% kunst tegen 0% rente

Ga voor 100% kunst tegen 0% rente

Droom je altijd al van een mooi kunstwerk thuis aan je muur? Maar liggen de prijzen van de kunstwerken waar jouw voorkeur naar uitgaat steevast boven je budget? We hebben je eerder al tips gegeven voor betaalbare alternatieven en replica’s, maar wellicht dat de KunstKoopregeling, die evenals een persoonlijke lening op afbetaling plaatsvindt, ook nog een interessante optie voor je kan zijn. Hiermee komt jouw droomkunstwerk met slechts een paar eenvoudige stappen binnen handbereik.

mariacallas

Voor wie geldt deze regeling?

De KunstKoopregeling is in het leven geroepen voor particulieren en galeriehouders die de verkoop van beeldende kunst willen bevorderen. En aangezien niet iedereen bedragen van zes, zeven of zelfs acht nullen kan neertellen voor kunst, is het fijn dat er ook voor de ‘gewone’ burger een dergelijke renteloze lening bestaat. Renteloos inderdaad, waardoor deze vorm van financiering stukken goedkoper is dan een persoonlijke lening afsluiten voor de aanschaf van een kunstwerk.

Kom ik in aanmerking?

Hier volgen de belangrijkste voorwaarden waar je aan dient te voldoen om in aanmerking te komen voor de regeling. En hier kun je ze allemaal nalezen.

1. Leeftijd

De aanvrager dient tussen 18 en 75 jaar oud te zijn en minimaal 1,5 jaar in Nederland woonachtig te zijn.

2. Kunstwerk

Het kunstwerk moet na 1945 zijn gemaakt door een kunstenaar die nu nog in leven is en de prijs moet tussen de 450 euro (of 150 euro voor CJP-houders) en 7.000 euro liggen. Is het kunstwerk duurder? Dan dien je het resterende bedrag op een andere manier te financieren.

3. Galerie

De galerie waar je je kunstwerk aanschaft, dient deel te nemen aan de KunstKoop.

Mondriaan Fonds & ABN AMRO

Voldoe je aan de voorwaarden? Dan kun je bij de specifieke galeriehouder een koopovereenkomst tekenen, deze toesturen aan ABN AMRO die vervolgens beslist of je in aanmerking komt voor de regeling. Zo ja, verstrekken zij de gehele leensom aan de galerie en betaalt het Mondriaan Fonds de rente voor je aan ABN AMRO. En zo los je dus maandelijks renteloos een vast bedrag af, waardoor dat mooie, maar voorheen te dure kunstwerk opeens van jou kan zijn.

Privacy Policy